BOTOX

A botox egy baktérium által termelt fehérje, amely az ideg-izom találkozásoknál meggátolja az ingerület izomra való átterjedését, és így csökkenti illetve megszünteti az izom mozgását.

Az arcon lévő mimikai izmok működése következtében alakulnak ki az arc úgynevezett dinamikus redői ( a homlok haránt ráncai, a szemöldökök közötti függőleges haragos ráncok, a szemek külső oldalán lévő szarkalábak stb.)

A botox csökkenti a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését, és ezáltal az izmok felett lévő bőr nyugalmi helyzetében kisimul. Ez a hatás mintegy 2-4 napon belül kezd kialakulni, és a bőr néhány hét alatt kisimul.

A botox hatása 4-6 hónapig tart (ennél lehet hosszabb vagy rövidebb a befogadó szervezettől függően).

Ha az izomlazító hatás elmúlik az izom mozgása fokozatosan visszatér és ennek következtében a ráncok is lassan ismét megjelennek. Amilyen fokozatos a hatás kiteljesedése, olyan lassú a megszűnése is, így az esztétikai hatása elhúzódóbb és hosszabb mint az izombénító hatás.

A kezelés néhány percet vesz igénybe, a megfelelő pontokba illetve izomterületekre extra vékony injekciós tűvel történik a hatóanyag bejuttatása, fájdalommal nem jár.

A botox nagyon jól alkalmazható fokozott hónalj, talp, tenyér izzadás esetén is.