COMBPLASZTIKA

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Az életkor előrehaladtával, rosszabb minőségű bőr esetén, valamint jelentős fogyást követően a combok területén főként a belső oldalon a bőr és a hozzákapcsolódó zsírszövet megereszkedik, lóg. A combplasztika során a megnyúlt jelentős bőrfelesleget eltávolítjuk a zsírszövettel együtt, és ezáltal a test alkatához igazodó feszes bőrű vékonyabb combot tudunk létrehozni.

MÜTÉT ELŐTT

A konzultáció során a páciens elmondja milyen eredményt szeretne elérni. A műtéti megoldást a plasztikai sebész a pácienssel együtt választja ki.

Mi szinte minden esetben olyan speciális technikát alkalmazunk melynek következtében a végleges műtéti heg a comb belső felszínén közvetlenül a lágyékhajlat alatt, rejtett helyen fog elhelyezkedni. Mivel a műtét altatásban zajlik előtte szükséges egy általános kivizsgálás (labor,ekg,mrt). A műtéti kockázatokat illetve a lehetséges szövődményeket átbeszéljük.

MÜTÉT

A beavatkozás altatásban történik. Időtartama 1. 5-2 óra.

A kötelező klinikai tartózkodás 1 éjszaka. Minden esetben dréncsövet helyezünk be melyet a műtét utáni nap eltávolítunk.
A műtéti területre a műtőben kompressziós kötést helyezünk fel.

MÜTÉT UTÁN

A műtét utáni reggel kötéscserét végzünk, a dréncsövet eltávolítjuk.

Részletesen átbeszéljük mit és hogyan csináljon a páciens az elkövetkező napokban.
A kompressziós kötést 2 hétig kell viselni.

A combplasztika sebét több rétegben, változó vastagságú felszívódó fonalakkal zárjuk, ezért varratszedésre nincs szükség.
Mivel a seb a lágyékhajlathoz közel, rejtett helyzetben van, 2 nap után a szokásostól eltérően javasoljuk a műtéti terület Betadin szappanos mosdatását és ennek 2 naponta való ismétlését.

Kontrollvizsgálatok 1-2-6- hetes korban valamint 3-6 hónaposan, de a nap bármely szakában elérhetőek vagyunk.
Munkaképesség nem fizikai munka esetén 1 hét, nehéz fizikai munka illetve sporttevékenység 5 hét után.

FONTOS
Végleges eredmény kb. 1, 5-2 hónap után várható.