FELKARPLASZTIKA

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Az életkor előrehaladtával, rosszabb minőségű bőr esetén, valamint jelentős fogyást követően a felkar területén a bőr és a hozzákapcsolódó zsírszövet megereszkedik, lóg.

A felkarplasztika során a megnyúlt jelentős bőrfelesleget eltávolítjuk a zsírszövettel együtt, és ezáltal a test alkatához igazodó feszes bőrű vékony felkart tudunk létrehozni.

MÜTÉT ELŐTT

A konzultáció során a páciens elmondja milyen eredményt szeretne elérni.
A műtéti megoldást a plasztikai sebésszel együtt választják ki.
Mi szinte minden esetben olyan speciális műtéti technikát alkalmazunk melynek során a végleges műtéti heg a felkar belső felszínén a hónaljárok közvetlen szomszédságában, rejtett helyen fog elhelyezkedni.

A műtéti kockázatokat illetve lehetséges szövődményeket átbeszéljük. Mivel a műtét altatásban történik előtte szükséges egy általános kivizsgálás ( labor, ekg, mrtg,) valamint bármely rendellenesség tisztázása.

MÜTÉT
A beavatkozás altatásban történik. Időtartama 1. 5-2 óra.
A kötelező klinikai tartózkodás 1 éjszaka.
Minden esetben dréncsövet helyezünk be melyet a műtét utáni napon eltávolítunk.
A műtéti területre a műtőben kompressziós kötést helyezünk fel.
MÜTÉT UTÁN
A műtét utáni reggel kötéscserét végzünk, a drént eltávolítjuk.
Részletesen átbeszéljük mit és hogyan csináljon a páciens az elkövetkező napokban.
A kompressziós kötést 2 hétig kell viselni. A felkarplasztika sebét több rétegben, változó vastagságú felszívódó fonalakkal zárjuk, ezért varratszedésre nincs szükség.
Mivel a seb a hónaljhoz közel rejtett helyzetben van, 2 nap után a szokásostól eltérően javasoljuk a műtéti terület Betadin szappanos mosdatását és ennek 2 naponta való ismétlését. Kontrollvizsgálatok 1-2-6- hetes korban valamint 3-6 hónaposan de a.
Munkaképesség nem fizikai munka esetén 1 hét, nehéz fizikai munka illetve sporttevékenység 5 hét után.
FONTOS
Végleges eredmény 1, 5-2 hónap után várható.