NAGYMÉRTÉKŰ FOGYÁS, GYOMORSZŰKÍTŐ MŰTÉT UTÁNI KORREKCIÓ
ÁLTALÁNOS MEGFONTOLÁSOK

A nagyfokú kövérség számtalan problémát hordoz magával: magas vérnyomás, cukorbetegség, meddőség, szív-tüdő rendszeri betegségek, a daganatok kialakulásának magasabb kockázata stb.
Amennyiben sikerül az ideális testsúlyt elérni, mely sok esetben gyomorszűkítő műtéttel lehetséges újabb nehézséggel kerül szemben a páciens.

Jelentős megereszkedett, lógó bőrfelesleg alakul ki szinte mindenhol: a hasi területen, a mellkason, a felső és alsó végtagon, az arc és nyak területén egyaránt.

Ezek a jelentős bőrfeleslegek újabb műtéteket igényelnek: hasplasztika, comb-és karplasztika, mellplasztika, arc-nyakplasztika.
Magyarországon a legtöbb gyomorszűkítő műtétet végző Centrum a Péterfy Sándor utcai Kórház Sebészetén található, ahol jó magam is évekig dolgoztam.

Emiatt jelentős tapasztalattal rendelkezem az ilyen típusú műtétek terén, mely nagyban hozzájárulhat a korrekciós plasztikai műtétek sikeréhez. A műtét előtt a páciens elmondja milyen eredményt szeretne elérni. A plasztikai sebésszel együtt összeállít egy műtéti tervet.

Azt tudni kell, hogy a jelentős fogyást követő plasztikai műtétek kockázata lényegesen nagyobb, és a műtét után emiatt több napos klinikai tartózkodásra is szükség lehet. Bizonyos esetekben végezhetők kapcsolt műtétek is, így több testtájék korrekciója lehetséges egylépésben.